# „Sukcesywna dostawa środków czystości do Domu Pomocy Społecznej „Niezapominajka” 
w Elblągu w 2026 roku’’

Źródło: Atlas Przetargów
Adres kanoniczny: https://atlasprzetargow.pl/przetarg/2026-BZP-00124123
Ogłoszenie źródłowe: https://ezamowienia.gov.pl/mo-client-board/bzp/notice-details/id/08de72db-ed2d-e650-056e-e50001abc398
Stan danych: 2026-10-01
Licencja: CC BY 4.0, cytuj jako "Atlas Przetargów, https://atlasprzetargow.pl/przetarg/2026-BZP-00124123"

**Numer ogłoszenia**: 2026/BZP 00124123
**Rodzaj ogłoszenia**: ogłoszenie o zmianie
**Data publikacji**: 2026-02-23
**Zamawiający**: Dom Pomocy Społecznej "niezapominajka" (NIP: 5781057901)
**Lokalizacja**: Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie
**Wartość**: brak potwierdzonej wartości
**Wadium**: brak
**Termin składania ofert**: nie podano
**CPV**: 39830000-9 (Środki czyszczące),39832000-3 (Produkty do zmywania naczyń),39833000-0 (Produkty zapobiegające osiadaniu kurzu),33700000-7 (Produkty do pielęgnacji ciała)

## Opis
Ogłoszenie nr 2026/BZP 00124123 z dnia 2026-02-23

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Sukcesywna dostawa środków czystości do Domu Pomocy Społecznej „Niezapominajka”
w Elblągu w 2026 roku’’

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ "NIEZAPOMINAJKA"

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000670120

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: ul. Toruńska 17

1.4.2.) Miejscowość: Elbląg

1.4.3.) Kod pocztowy: 82-300

1.4.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dpsniezapominajka.elblag.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://dpsniezapominajka.elblag.pl/

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2026/BZP 00124123

2.2.) Data ogłoszenia: 2026-02-23

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2026/BZP 00113707

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 1) Przed zmianą:
Dostawa środków czystości

Po zmianie:
Dostawa środków czystości

Pytanie 1:
Dotyczy Części I poz. 1 - Czy Zamawiający dopuści produkt w opakowaniu 1L z odpowiednim przeliczeniem ilości spełniający wymagania Zamawiającego?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuści produkt w opakowaniu 1L z odpowiednim przeliczeniem ilości spełniający wymagania Zamawiającego.
Pytanie 2:
Dotyczy Części I poz. 8 - Czy Zamawiający dopuści produkt w opakowaniu 400 ml z odpowiednim przeliczeniem ilości spełniający wymagania Zamawiającego?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuści produkt w opakowaniu 400 ml z odpowiednim przeliczeniem ilości spełniający wymagania Zamawiającego.
Pytanie 3:
Dotyczy Części I poz. 30 - Czy Zamawiający dopuści ściereczki o wymiarach 10x15 cm spełniające pozostałe wymagania?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuści ściereczki o wymiarach 10x15 cm spełniające pozostałe wymagania.
Pytanie 4:
Dotyczy Części I poz. 31 - Czy Zamawiający dopuści ściereczki pakowane o wymiarach 33x30 spełniające pozostałe wymagania?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuści ściereczki pakowane o wymiarach 33x30 cm spełniające pozostałe wymagania.
Pytanie 5:
Dotyczy Części I poz. 32 - Czy Zamawiający dopuści produkt w opakowaniu 1L z odpowiednim przeliczeniem ilości spełniający wymagania Zamawiającego.
Odpowiedź:
Zamawiający nie dopuści produktu w opakowaniu 1L.
Pytanie 6:
Dotyczy Części I poz. 38 - Czy Zamawiający dopuści worki 90x140 o pojemności 240l spełniające pozostałe wymagania?
Odpowiedź:
Zamawiający nie dopuści worków 90x140 cm o pojemności 240l.
Pytanie 7:
Dotyczy Części I poz. 39 - Czy Zamawiający dopuści worki 70x105 pakowane po 25 szt. w roli z odpowiednim przeliczeniem ilości?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuści worki 70x105 cm pakowane po 25 szt. w roli z odpowiednim przeliczeniem ilości.
Pytanie 8:
Dotyczy Części I poz. 40 - Czy Zamawiający dopuści worki 50x60 pakowane po 25 szt. w roli z odpowiednim przeliczeniem ilości?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuści worki 50x60 pakowane po 25 szt. w roli z odpowiednim przeliczeniem ilości.
Pytanie 9:
Dotyczy Części I poz. 41 - Czy Zamawiający dopuści worki pakowane po 25 szt. w roli z odpowiednim przeliczeniem ilości?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuści worki pakowane po 25 szt. w roli z odpowiednim przeliczeniem ilości.
Pytanie 10:
Dotyczy Części I poz. 44 - Czy Zamawiający dopuści gąbki o rozmiarze 9,5x6,9x3,2 cm?
Odpowiedź:
Zamawiający dopuści gąbki o rozmiarze 9,5x6,9x3,2 cm.

Dodatkowo Zamawiający – Dom Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka’’ w Elblągu ul. Toruńska 17, 82-300 Elbląg wprowadza następującą zmianę treści SWZ – załącznik nr 3 formularza cenowego część I poz. 39:
Było:
,,Worki foliowe czarne na odpady z folii LDPE 120 litrów. Wymiary 110x69 cm (szer., dł.). W rolce 10 szt. Lider lub równoważne.’’
Jest:
,,Worki foliowe czarne na odpady z folii LDPE 120 litrów. Wymiary 69x110 cm (szer., dł.). W rolce 10 szt. Lider lub równoważne.’’

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

7.4. Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunków ich wprowadzenia Przed zmianą:
Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego zawarte są we wzorze umowy stanowiącym Załącznik Nr 6 do SWZ. Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany do zawartej umowy, na podstawie art. 454 - 455 ustawy, w sposób i na warunkach opisanych we wzorze umowy.
W Załączniku nr 6 - Wzór umowy:
a)	w §8 ust. 1 pkt 1), 2) , 3) zmieniono zapis ,,10 – krotnego’’ na ,,3 – krotnego’’,

...(skrócono; pełna treść pod adresem kanonicznym)...